Derfor skal du købe akustikplader

0

Er du træt af støj og dårlig akustik i hjemmet eller på din arbejdsplads? Så burde du overveje at investere i akustikplader. Den smarte designløsning fanger lydbølgerne, så de ikke fortsætter deres færd rundt i rummet – og mange modeller er til og med også utroligt flotte på væggen. Køb akustikplader der kan bruges på i hjemmet og kontoret, lige her – eller læs videre og bliv klogere på deres mange muligheder, inden du vælger de rigtige akustikplader til dig.

Derfor giver dårlig akustik stress i hverdagen

Har du nogensinde haft en samtale, hvor du – hvis du skulle være helt ærlig – simpelthen bare ikke anede, hvad der egentlig kom ud af munden på din samtalepartner? Så har du oplevet på egen krop, hvor frustrerende rum med dårlig akustik kan være – og du er langt fra alene. Desværre er det et problem, der bliver større og større jo flere nye bygninger, der bliver opført. Grunden til dette er, at der i dag bruges flere og flere gipsplader, når man skal konstruere både vægge såvel som lofter – og hvis der er noget, der giver genklang i et rum, er det denne slags vægge. Væggenes store, hårde overflader skaber ekstra resonans i lokalet, og alle lydes klang vil hænge i luften længere og distrahere fra nye ting, der bliver sagt.

Akustikplader løser støjproblemer

Støjgener som beskrevet ovenfor er selvsagt opskriften på et stressende miljø. Sidder du f.eks. på kontor, kender du det sikkert kun alt for godt. Det er da lige til at blive sindssyg af at skulle udelukke efterklangen af dine måske 30 kollegers telefonsamtaler eller smalltalk for, at du kan koncentrere dig – og det virker uprofessionelt, at dine samtalepartnere kan høre ti andre samtaler i baggrunden af jeres telefonsamtale, som sad du i et lusket lille call-center. Lærere vil også kende støjproblemet fra klasselokalet. Her kan støjen fra 20+ børn, der endnu ikke har lært at dæmpe sig, hurtigt eskalere til ulidelige højder.

Heldigvis har designverdenen fulgt byggeriets udvikling, og det har resulteret i opfindelsen af akustikplader. Pladerne består af sammenpresset PET-genbrugsmateriale, som er beklædt med en blød overflade af filt. Hvis denne monteres korrekt, sørger den for at absorbere og derved bryde lydbølgen, når den rammer – så lyden ikke fortsætter videre ud i rummet igen og forstyrrer øret.

Mange indretningsmuligheder

Akustikplader fås i et hav af forskellige, flotte designs, og der er med garanti også et, der passer til lige din stil. Er du til et strømlinet, moderne look, er der især masser af muligheder til dig: Du kan vælge imellem næsten alt lige fra sleek, sorte overflader til træ i kølige toner – og er du til farver, kan de fleste laves i dine yndlings og mixes og matches, så det bliver til et flot, skulpturelt designelement på din væg. Nu, vi nævnte træ, så er der selvfølgelig også masser af muligheder til naturelskeren. Ud over stilfuld grå fås akustikplader også i både hvidmalet og basic, naturlige toner – eller i en flot variation i eg med fingersamlinger. Mulighederne er mange, og kun fantasien sætter grænser.

Share.

Leave A Reply