Derfor kan du overveje dine lånemuligheder

0

Har du gennem årene oprettet en uoverskuelig gæld gennem mange lån? Så er du bestemt ikke alene. I en årrække var det nemlig utrolig populært at optage små forbrugslån hele tiden. Problemet med disse lån var deres ekstraordinært høje ÅOP. Det vil sige at de årlige omkostninger på disse lån hurtigt blev meget uoverskuelige, og resultatet kan være en træls gæld på flere hundrede tusinde, som nu bare bliver større og større. Det er selvfølgelig ikke muligt at omlægge disse lån til lån med lavere renter, men heldigvis er der en anden mulighed – du kan låne flere penge.

Låne flere penge – det er jo absurd?

Det kan virke helt tosset, når man først høre det. Hvis du allerede har oparbejdet en stor gæld, hvorfor i alverden ville du så have interesse i at tegne MERE gæld? Svaret er ganske simpelt – for at spare penge. For at simplificere det, antager vi hermed en gæld på 100.000 kr., der er optaget gennem flere små lån, og hvor den gennemsnitlige låneomkostning er svimlende 30% i ÅOP, som bestemt ikke var urealistisk, da forbrugslån var på sit højeste. Hvis der så i dag optages et nyt på 100.000 kr. med en ÅOP på fx 7,5%, vil denne rente være meget lavere. Det nye lån bruges så simpelthen til at indfri de gamle lån, og på denne måde er gælden pludselig reduceret betydeligt.

Gør smart brug af samlelån

Når du søger efter et samlelån, vil du ofte opdage at den årlige omkostning på disse lånetyper er langt lavere end ved forbrugslån. Det betyder derfor, at du med GOD samvittighed kan tegne disse et af disse billige lån for at indfri dine gamle dyrere lån. For det første får du samlet alle dine lån ét sted, hvilket giver en mere simplificeret økonomi. Og får det andet sparer du penge i renter og gebyrer, hvilket spare penge og gør dig hurtigere gældsfri. Der er således ikke nogen synlige negative sider ved at samle alle dine lån ét sted, så du kan spare penge.

Share.

Leave A Reply