Du skal til at male dine vægge – men du vil selvfølgelig gerne have, at væggene bliver så pæne og stærke som muligt. Her kan det være enormt fordelagtigt at opsætte en form for vægbeklædning, inden du begynder at male. Vægbeklædninger kan komme i forskellige variationer, men nogle af de mere sædvanlige typer er f.eks. glasfilt og glasvæv. Noget som mange ikke har hørt om, er miljøvæv. I denne artikel vil jeg beskrive miljøvæv, og hvorfor du burde overveje at bruge det fremfor andre former for væv/filt.
Du kan købe miljøvæv her: https://www.maler-maling.dk/glasfilt-og-vaev/miljoevaev
Først og fremmest: hvad er fordelene ved at benytte vægbeklædning?
Vægbeklædninger har en række fordele; de er med til at styrke vægoverfladen, så der ikke kommer mærker eller ridser på væggen. Derudover giver vægbeklædninger effekten af enten at skabe en glat- eller en ru overflade, hvilket er med det at forbedre vægens æstetik. Afhængigt af, hvad du vil opnå med din væg, vil det i mange tilfælde gavne dig at bruge en eller anden form for vægbeklædning; om det så er miljøvæv, glasvæv eller glasfil. Det er dog værd at overveje, hvorfor du vælger den vægbeklædning du netop vælger. Det er fordi de hver især er anderledes, og opnår hver især en anderledes effekt.
Hvorfor bruge miljøvæv?
I sin essens er miljøvævet opbygget af en masse små fibre. Fibrenes sammensætning gør, at der skabes en form for mønster. Miljøvæv ligner meget glasvæv. Opsætter du et glasvæv op imod noget miljøvæv, er det svært at se forskellen på delene. Det er fordi, først og fremmest, miljøvæv – ligesom glasvæv – har en ru overflade – det betyder udseendemæssigt at miljøvævet er grovkornet i modsætning til glat, som for eksempel ved glasfilt. Der er flere variationer af miljøvæv – der findes både den tynde af slagsen, men også tykkere udgaver. Af disse tynde og tykke variationer, findes der også forskellige variationer i selve mønstrene. Du kan få alt fra de mere komplicerede mønstre, til de helt simple. Det kommer helt an på, hvad du foretrækker.
Fordelene ved at bruge miljøvæv
En af grundene til at folk vælger f.eks. miljø- eller glasvæv fremfor glasfilt er at vævene holder til mere slitage. Det kan være fordelagtigt at have en stærkere væg, hvis du. f.eks. har legende børn, da de kan være mere tilbøjelige til at komme ud for uheld. Et andet scenarie kunne være, at du skal flytte møbler rundt i huset. Ridser kan let opstå, når du flytter ting rundt i huset fra A til B – selv hvis du ikke engang selv opdager det. I disse scenarier, er det fordelagtigt at have en stærkere væg: væv- fremfor filt, er stærkere. Når du vælger, f.eks. miljøvæv behøver du ikke at gå på kompromis med væggens udseende, hvis du f.eks. ikke ønsker en ru væg. Som sagt, er der flere variationer af miljøvæv – de kan endda også fremskaffes i en glat variation.
Ganske enkelt har miljøvævet de fordele, at det er stærkere, lettere at opsætte, og overvejende æstetisk.