Det kan du lave der ikke koster penge i sommerferien

0

Vandreturene har fået ben at gå på: Et år med begrænsede motionsmuligheder har gjort gå- og vandreture populære som aldrig før. Nogenlunde parallelt er driftige og gå-glade folk rundtom i landet blevet ramt af en helt ny form for spansk syge – nemlig ordet Camino. 
Caminoen. Vel nok verdens mest kendte pilgrimsrute, som fører de vandrende til apostlen Jakobs grav i den spanske by Santiago de Compostela. At ruten er verdenskendt, skyldes ifølge landsformanden i Dansk Vandrelaug, Steen Kobberø-Hansen, blandt andet dygtigt markedsføringsarbejde. Og derfor er det snedigt – og tilsyneladende uden fortilfælde – når danske ruter lægger sig i slipstrømmen navngivningsmæssigt.

Er vandreture ved havet mere dig så se her:

nordkyststien

Nordkyststien på Sjælland, ca. 100km. fra Sjællands odde over Hundested til Helsingør – kortene er gode til overblik, men følg dem ikke slavisk, de er lavet til cykling og er mest asfalt – At vandre nede på stranden og langs småstierne er lang, langt smukkere

Nordkyststien er bedst som vandrerute

Nordkyststien er oprindeligt tænkt som en cykelrute i amts regi, men turen langs vandet egner sig langt bedre som vandrerute, da man ellers skal bevæge sig langt inde i landet gennem en ørken af sommerhuse.

Istedet til fods, her kan man oftest følge stranden (over 90%)  ellers kan man følge de små stier, veje istedet for de skiftende sten og sandstrande langs Nordkysten.

Er du mere til vandreture om aftenen eller natten ?

Tag en tur på ravjagt dog kræver det en ravlygte da du ellers ikke vil kunne ser rav om natten (eller noget som helst andet)
Ravlygter kan købes mange steder efterhånden men jeg vil anbefale en større model end dem du kan købe i Biltema osv. Der findes flere firmaer der sælger disse men jeg kender kan kun anbefale der hvor jeg har købt hvor service er 100% i top og det er hos Ravfund.dk

Når du nu er i gang med at købe ravlygte så husk rav briller som er vigtige da de gør det lettere at se ravet på stranden.

 

 

Share.

Leave A Reply