Få flest fårekyllinger for pengene

0

Hvis du er den heldige ejer af en skægagame eller andet hobbydyr, der lever af fårekyllinger, kender du helt sikkert problemstillingen: Fårekyllingerne er dyre i indkøb, og det kan være svære at holde liv i. Læs med her, og få et par tips til, hvordan du får mest ud af dit foder-budget.

Kvaliteten af fårekyllingerne er afgørende

Fårekyllinger er ikke helt billige, så det kan være fristende at gå efter de gode tilbud, hvor du måske kan spare 10-20% på indkøbet. Men allerede her risikerer du at snyde dig selv.

Problemet med en dårlig kvalitet er, at holdbarheden er meget begrænset. Fårekyllinger i dårlig kvalitet dør hurtigt, og da de fleste insektædere kun vil spise levende fårekyllinger, er det ikke sikkert du når at få dem brugt, men må kassere en del.

Desværre er det ikke ualmindeligt, at 30-50% må kasseres, hvis kvaliteten er ringe, og så hjælper det jo ikke meget, at der er sparet 10-20% på selve indkøbet. Her ville du have fået mere valuta for pengene, hvis du havde købt en god kvalitet uden svind – også selv om de i udgangspunktet lå i den dyre ende.

Fårekyllinger i god kvalitet finder du typisk hos lokale (danske) opdrættere. Et godt bud på en fårekyllinge-leverandør kunne være https://insektorama.dk/ ,men hvis du er heldig at have en privat opdrætter i nærheden, kan det også være en god og billig løsning.

Husk også god pasning af dine fårekyllinger

Selv om du har købt fårekyllinger hjem i god kvalitet, kan du ikke blot gå ud fra, at de kan stilles i en skuffe og holde sig uendeligt. Det er jo levende dyr, og ved købet overtager du pasningen og ansvaret.

Alt for mange opbevarer blot de stakkels fårekyllinger i den beholder, de er købt i – og det duer altså ikke. Beholderen er kun beregnet til transport.

I stedet skal dyrene have mere plads og mere frisk luft, og de skal løbende fodres og have vand – akkurat som alle andre dyr.

Til gengæld vil du blive belønnet med sunde og holdbare foderdyr. Det er godt for din økonomi, men det er så sandelig også godt for dit hobbydyr, som på den måde får et meget sundere foder.

 

Share.

Leave A Reply