Få overblik over økonomien

0

Ens økonomi kan være svær at overskue, især hvis man ikke lige er uddannet bankrådgiver eller forstår, hvordan et Excel ark fungerer. Og det er helt i orden. Men ofte kan det, at din økonomi er uoverskuelig sådan overordnet medvirke til, at du måske ikke lige få afbetalt på dine lån i tide eller har et overforbrug, fordi du ikke tør kigge på bankkontoen, før det bliver den 1. i måneden.

Det behøver bare ikke sådan. Får du det mindste overblik over din økonomi, kan det hurtigt komme til at virke meget mere overskueligt, og du bruger måske færre af de penge, du ikke har.

Snak med din bankrådgiver

Selvom du ikke er 21 og skal flytte hjemmefra for første gang, vil din bankrådgiver helt bestemt hjælpe dig med et overblik og eksempelvis et ekstra hævekort, hvor dagligdagens udgifter kan komme ind på.

Det er faktisk det, han eller hun er din bankrådgiver for – nemlig at hjælpe dig med din økonomi. Så uanset om du bare trænger til at få et bedre overblik, eller du måske skal have hjælp til at sætte dine lån i system, så du kan få dem ud ad verden, så kan han eller hun helt sikkert hjælpe dig.

Og du bør tage fat i din bankrådgiver, selvom du måske ikke har lyst. For jo før du får styr på det hele, jo tidligere kan du også begynde at betale af på både hus, forbrugslån eller SU-lån på den rigtige måde. Se det som noget, der skal overstås, hvis det hjælper. Når du først sidder hos bankrådgiveren med tallene foran dig, skal det nok give meget mere mening.

Guides til at skabe overblikket

Der er mange muligheder for at få styr på økonomien og skabe sig et ordentligt overblik over den. Og ofte kan du få hjælp fra din bank, men også mere uventede vinkler, som ikke behøver at være super besværlige at finde frem til.

Eksempelvis kan du tage et kig på de her 8 guides, som hver især leder dig igennem de forskellige lånetyper, der findes derude. Så kan du både blive klogere på, hvilke lånemuligheder du har, som passer til dit forbrug eller din økonomiske situation lige nu – og ikke mindst hvordan du kommer sikkert igennem at låne med de forskellige typer.

Når du har været dem alle igennem, kan du lagt bedre danne dig et overblik over din egen økonomi. Og samtidig har du måske også gejsten til at få styr på din økonomi, hvad end det gælder at finde en ordentlig struktur på den eller finde en bedre afbetalingsmåde på de lån, du måske allerede har. Herefter kan du så tage dine tanker og overvejelser med til din bankrådgiver, og så har du allerede mere overskud til at indgå i en dialog med ham eller hende om for eksempel at få afbetalt dine lån eller finde den bedste måde at låne til udbygningen af huset.

Share.

Leave A Reply