Guide: Handl med kryptovaluta i Danmark

0

I løbet af dette år er investeringer blevet meget populære, og mange snakker om emnet. Det er meget godt, at folk begynder at få øjnene op for, hvordan deres personlige økonomi hænger sammen, samt hvordan de kan forbedre den.

Mange har allerede købt aktier og indeksfonde. Hvad kan man ellers investere i, hvis man ønsker at sprede sine investeringer ud og dermed måske reducere sin risiko eller i hvert fald eksponering mod et bestemt type aktiv? Et svar kunne være kryptovaluta, og det vælger en del danskere at gøre hver eneste dag.

I denne artikel kigger vi på, hvordan du som læser af denne blog kan komme i gang med investering i kryptovaluta. Det er faktisk en nem proces, men der er selvfølgelig en risiko forbundet med enhver form for investering. Denne form for investering er dog generelt meget mere risikabel end eksempelvis aktier. Det skal du lige være opmærksom på. Når du er det, så kan vi gå i gang med vores guide.

 

Beslut dig for hvad du vil investere i

Der findes over 1000 forskellige kryptovalutaer. Det er ikke nemt at finde ud af, hvilken der er den bedste at investere i. Du kender nok allerede Ethereum og Bitcoin. Disse er måske ikke så interessante, hvis du ikke ønsker at købe noget mainstream. Skulle vi komme med et par eksempler (ikke anbefalinger), så kan du købe Litecoin, som du kan læse mere om på denne side. Du kan ligeledes købe Dogecoin, som du kan læse mere om her.

 

Opret dig på en platform

Nu hvor du har besluttet dig for, hvilken eller hvilke kryptovalutaer ud af de tusind forskellige du vil købe, så skal du videre til dette trin. Her skal du vælge, hvilken platform du ønsker at handle på. Egentlig findes der både platforme, børser og forhandlere. Der er mange måder at gribe det an på, men de fleste er nok mest komfortable ved at anvende en platform.

Eksempler på platforme: Coinbase og eToro

 

Indsæt penge

For at kunne købe og dermed investere i kryptovaluta, skal du indsætte penge. Mange vælger at anvende kreditkort, men her plejer gebyrerne altså at være en del højere end med bankoverførsel. Du bør derfor vælge bankoverførsel, da der er mange penge at spare.

Det koster ikke ekstra, fordi det er nemmere. Nej, det er Visa og MasterCard samt deres partnere, der skal have et cut. Dette cut bliver betalt at platformen, og du kommer til at betale det i form af et gebyr på din transaktion. Du kan spare noget af dette gebyr ved at vælge bankoverførsel frem for kreditkort.

 

Køb

Når pengene er kommet ind, så er du klar til at købe. Du skal bare følge instruktionerne på din platform. Det plejer at være meget ligetil, og du får i langt de fleste tilfælde din kryptovaluta med det samme. Du har nu købt din første kryptovaluta, som du kan bruge til investering eller valuta.

Share.

Leave A Reply