Hvad er en kassekredit?

0

En kassekredit er en form for lån, som du kan bruge når du vil.

Det er forskelligt hvor store kreditter forskellige personer bliver godkendt til. Har du en bundsolid økonomi, bliver du måske godkendt af banken til en høj kassekredit, hvor andre bliver tilbudt en lavere grænse.

Hvis du ønsker en økonomisk buffer til situationer, hvor der er lavvande i netbanken, så er det en god ide at få en kassekredit, da du dermed undgår at betale for ubevilliget overtræk på din konto, hvilket både er dyrt. Hvis du ønsker at holde et godt forhold til din bank, bør du derfor hellere trække på kreditten, da du dermed bibeholder et godt forhold til banken, samtidig med at du sparer dig selv for penge.

Hvad koster en kassekredit?

Først og fremmest er det vigtigt at nævne, at en kassekredit ikke koster noget at have åben, hvis ikke du benytter den. 

 

Når du begynder at trække på kreditten, hvilket automatisk sker, når din konto går i 0, betaler du som regel for de dage, hvor du er i minus. Hvis du er gået i minus 1000 den ene dag og derefter minus 2000 den næste, betaler du renter for én dag med 1000 kr og én dag med 2000 kr i “overtræk”.

 

Ser vi på renterne i sig selv, så er det ikke unormalt at betale 3 til 20 procent i renter om året for en kassekredit. Det er derfor en god ide at undersøge markedet før du vælger. Nogle kreditorer kan også have et oprettelsesgebyr på, men de fleste banker giver ofte kassekreditter til kunder med en sund økonomi uden beregning.

Hvilke alternativer findes der til kassekreditter

Der findes også en del alternativer til kassekreditter i form af forbrugslån. Vi har fundet en artikel fra GoLoan.dk, der giver en god forklaring på kassekreditter og hvilke alternativer der findes, samt fordelene og ulemperne ved at vælge den ene frem for den anden. Hvis du har tid tilovers, kan vi anbefale at du læser denne grundige guide.

Hvor finder du den bedste?

Der er et hav af banker, som tilbyder kassekreditter. Der hvor du finder den bedste afhænger af, hvor længe du skal bruge pengene, og hvad det koster at oprette den. 

 

Over en lang periode, vil udgiften til at oprette kreditten blive mindre og mindre, men renterne vil altid være der – altså så længe du trækker på kassekreditten.

 

Det kan være svært at sige hvor du finder den bedste løsning for dig, da det afhænger af de to ovenstående faktorer og hvordan bankernes kreditvurdering af dig falder ud. Da der er forholdsvis store udsving i, hvordan de enkelte banker vurderer ansøgere, kan du være heldig at få et super godt tilbud hos den ene bank, hvor du bliver blankt afvist af den anden bank.

 

Her kan du med fordel benytte en lånebroker, som kan indhente flere tilbud til dig på én gang. Én af disse brokers er blandt andet GoLoan, som vi nævnte tidligere i artiklen, men der findes også flere andre på markedet, som kan være værd at overveje.

Share.

Leave A Reply