Hvor dyrt er det at leje en VIP bus?

0

Det er et rigtig godt spørgsmål, som vi tit får stillet. Det er ikke altid lige nemt at svare på. Første og fremmest fordi det “kommer an på så meget”. Et klassisk dårligt svar for forbrugeren. Ikke desto mindre er det sandheden. Det kommer an på mange forskellige variable.

I dette indlæg, skal vi dog forsøge at afdække den mere præcise pris på en VIP bus. På den måde, burde du nemt og bekvemt have en idé om, hvad du maksimalt eller minimalt skal betale, når du skal ud og leje en VIP bus.

Hvorfor en VIP bus

Det er måske ikke altid du har behov for at skulle leje en VIP bus. Vi kan hvertfald hurtigt fastslå, at det er dyrere end normale busser. Det siger måske sig selv.

Men noget der måske kommer bag på dig, som forbruger, det er, at de faktisk ikke er meget dyrere end de normale ikke VIP busser. Hvordan det, spørger du måske.

Bus billede 9

Jo, det helt simple svar er, at det simpelthen handler om udbud-efterspørgsmål. Klassisk økonomisk, som du måske kender det fra gymnasiet, handelsskolen eller universitetet.

Lige pt. (2018) er der simpelthen for mange VIP busser i Danmark, hvorfor udbudet er for stort sammenlignet med efterspørgslen. Det gør derfor også, at priserne falder.

Når busselskaberne ikke kan få deres VIP busser ud at køre, så forsøger de sig med at sænke priserne mere, for på den måde at lokke forbrugerne til at vælge den bus-type fremfor en anden. Det vælger de at gøre, fordi det er for dyrt ikke at have deres busser ude at køre.

Sådan finder du så den billigste

Nu er du i ro og mag blevet introduceret til, hvorfor en VIP bus faktisk ikke altid er så dyr, som du måtte gå og tro. Det er selvfølgelig ikke sikkert det bliver ved med at være sådan.

En anden ting, som dog samtidig kan gøre din tur i en VIP bus overraskende billig er så hvis du sørger for, at “handle” på et marked med fuld konkurrence.

Hvad mener jeg så med det?

vipbus

Jo. Hvis du som privat person, eller repræsentant for et firma kontakter en række selskaber, så gør du faktisk dig selv en bjørnetjeneste. Uden at jeg skal insinuere at busselskaberne bedriver karteller, så er der bare nogle mekanismer som rent intuitivt får selskaberne til ikke at byde for langt under hinanden.

Det er dårligt for forrentningen og branchen. Derfor undlader de at skambyde hinanden bud – det så tilgengæld til ulempe for dig, som forbruger.

Hvordan undgår du så, at disse lidt “skjulte” mekanismer kommer i spil. Hvordan sørger du for, at få den absolut bedste pris på den ydelse du ønsker. Jo. Svaret er rimelig simpelt, du sørger for at benytte dig af en service, som effektivt og elegant sammenligner priser og tvinger busselskaberne til at byde hårdt mod hinanden.

Et godt eksempel på et sådan selskab, når det kommer til VIP busser er Busguru.dk, det er en service-virksomhed, som kvit og frit sammenligner buspriser for dig og sender dig gratis tilbud. En nem løsning, der i sidste ende er til gavn for dig.

Share.

Leave A Reply