Miniguide: Sådan kommer du i gang med investeringer

0

Miniguide: Sådan kommer du i gang med investeringer

Der kan være gode grunde til at overveje at investere nogle penge. Aktier, kryptovaluta, CFD’er, obligationer, ja der findes mange muligheder. Som begynder indenfor investeringer, kan dette være lidt af en jungle. For hvad er forskellene på de forskellige investeringer, hvordan kommer du i gang og, hvad er relevant at vide?

 

Hvorfor begynde at investere?

Investeringer handler om at få sine penge til at vokse i værdi og når det rette tidspunkt er der, så sælge dem igen for at tjene nogle penge. Der er rigtigt mange områder du kan investere i og udover de ovennævnte, er der desuden også ejendomme f.eks.

 

Hvor kan man investere?

Der findes forskellige handelsplatforme, hvor det er muligt eksempelvis at handle med aktier, men også kryptovalutaer. Hos Saxo Bank er det blandt andet muligt at handle med aktier. Handl med CFD’er på en platform som Saxo bank, hvis du ønsker et bredt udvalg af investeringsmuligheder. Udover disse kan du også handle med indeks og råvarer.

 

Hvad skal du så investere i?

Det første du skal finde ud af er, hvad du vil investere dine penge i. Det kan eksempelvis vær en god idé at starte ud med investering i aktier. Når du køber en aktie, så bliver du automatisk aktionær i en virksomhed. Aktiens værdi udspiller sig på baggrund af både udbud og efterspørgsel.

 

Sæt dig ind i hvad du vil investere i

Det er relevant at du ved noget om det aktiv du vil investere penge i. Det betyder derfor, at du må forvente noget tid til at lære. Der findes mange udførlige guides online, som kan give dig et forståeligt indblik i investeringsmuligheder eksempelvis. Det kan være en god idé at starte med at investere i noget du føler du har styr på.

 

Hvor mange penge vil du begynde at investere for?

Det helt store spørgsmål og ét som du virkelig skal tænke over. Det kan være en god idé at begynde småt og i hvert fald ikke bruge penge, du havde planer om at bruge snart. Du kan for eksempel sætte penge af hver måned til investeringer.

 

Skatteregler

Når du bliver en investorer, så er der nogle skatteregler du bør kende til. Det betyder således, at hvis du tjener en gevinst på din investering, så skal du betale skat. Det er vigtigt at sætte sig grundigt ind i reglerne for beskatning på investeringer, hvilket du kan gøre på Skattestyrelsens hjemmeside.

Share.

Leave A Reply