SKAT og økonomi hænger sammen

0

Hvert år i november måned har du mulighed for at se på hvordan skatten bliver i det nye år. Det vil sige, at du får et overblik over hvad skatteprocenten ligger på. Det er individuelt om der sker forandringer på ens skatteoplysninger, så derfor er det vigtigt at man løbende tilretter dem, så man betaler den rigtige procent. Hvis der sker ændringer i økonomien, så vil der helt automatisk også ske ændringer i din skat. Hvis man vil ændre i sine skatteoplysninger så gøres det inde på forskudsopgørelsen. I takt med at denne ændres, så vil skattekortet også blive tilrettet. Ens arbejdsgiver får besked hvis der sker ændringer i ens skattekort. Skal du bruge hjælp til din SKAT, så kan du også kontakte Toldogskatteregionhelsingor.dk.

Få styr på dine oplysninger:

Hvis du af en eller anden grund er interesseret i at se hvordan dine skatteoplysninger var året før, så kan du få det fulde overblik inde på din årsopgørelse. Langt de fleste mennesker kan årligt gå ind og tilrette deres kørselsbefordring. Dette gøres inde på forskudsopgørelsen, hvor man kan tjekke om SKAT har fået de rette oplysninger i forhold til hvor man kører hen til arbejde samt afstanden til og fra arbejde. Man kan rette kørselsbefordringen indtil maj måned, hvor pengene som regel bliver udbetalt. Det er en god ide at få rettet kørselsbefordringen i god tid, da det har en stor indflydelse på om man skal have noget tilbage i SKAT eller betale noget tilbage.

 

Har du brug for noget uddannelse i at håndtere et personligt regnskab eller budget, så kan du finde hjælpe på Overskudikassen.dk.

 

Det er en god tommelfingerregel at tjekke sine skatteoplysninger et par gange om året, så man er sikker på at alle informationer stemmer overens. SKAT kan ikke snydes, så de skal nok henvende sig til dig, hvis der er nogle oplysninger der ikke helt passer sammen. Hvis man har en god økonomi, så burde man heller ikke skulle betale noget tilbage til SKAT. Det skyldes, at økonomi og SKAT hænger sammen. Hvis du er i tvivl om noget i forhold til at ændre dine skatteoplysninger, så tøv ikke med at kontakte SKAT. Der sidder hjælpsomme medarbejdere, der hellere end gerne vil hjælpe dig med at udfylde oplysningerne korrekt.

Hav styr på din SKAT:

Det er vigtigt, at du sørger for at dine oplysninger er korrekte, da det kan komme til at skade dig i sidste ende. Det vil sige, at SKAT kan gå ind og ændre din forskudsopgørelse, hvis der er beløb som ikke passer sammen med det oplyste. Hvis du f.eks. får mere i løn, så er det vigtigt at du retter det inde på din SKAT således, at du ikke pludselig får et smæk for at få for meget udbetalt pr. måned. Hvis man f.eks. ikke betaler sin gæld som SKAT eller for meget udbetalt i SU, så kan SKAT gå ind og ændre på dine skatteoplysninger. SKAT kan altså gå ind og ændre på ens skattetræksprocent således, at det kommer til at udligne. Man vil komme til at betale mere i SKAT af din økonomi, hvilket gør, at man bliver kvit med systemet. Som borger bliver man altid informeret om eventuelle ændringer således, at man kan gøre indvendinger hvis man ikke er enige med SKAT.

Share.

Leave A Reply