Spar penge ved at dyrke dine egne råvare

0

En nem måde hvorpå du kan spare penge i din hverdag, er ved at dyrke dine egne råvare. Du sparer ikke kun penge på denne måde, det giver dig også muligheden for generel bedre trivsel og sundhed. Når du dyrker dine afgrøder selv, sikrer du dig også imod skadelige og usunde sprøjtemidler, og samtidig er det en aktivitet, som kan skabe gavn og glæde for hele familien.

Det er altså en aktivitet, der både er god for din økonomi og dit helbred, samtidig med at det er noget, der skaber sammenhold og en aktivitet, der både er sjov og spændende for alle i alle aldre. Og så smager hjemmedyrket råvarer bare det bedre.

Hvad kan man dyrke i haven?

Der er næsten ingen grænser for, hvad du selv kan dyrke, spørgsmålet ligger mest i, hvad du har af plads og kompetencer. Der er forskel på, hvad og hvor meget du kan dyrke i din have. De faktorer, der spiller ind, er størrelsen på din have og dine generelle færdigheder. Derfor afhænger mængden og variationerne af afgrøderne meget af, hvor stor din have er, samt hvor grønne fingre og hvor meget erfaring du har.

Du kan fint begive dig ud i at dyrke de mest relevante planter som bærbuske, frugttræer, grønsager, rodfrugter og krydderurter. Dette er de råvare, vi bruger oftest og bruger flest penge på, det er derfor også de planter, der er mest relevante at begive sig ud i, hvis du vil spare penge.

Nemme og mest besparende planter

Nogle af de med dyre råvarer kiloprisen er bær. Her er det klart en fordel for økonomien, hvis du planter dine egne bærbuske. Bærbuske er altså en lettelse for din økonomi, og samtidig er de hamrende lette at have i haven, og de fleste kræver stort set ingen pasning. Hindbær bliver større og større for hvert år, den enkelte udgift formerer sig derfor og bliver derfor til en investering.

Det eneste, du skal gøre, er at plante dem, og derefter kræver de minimal pleje. Brombær spreder sig også helt af sig selv, ligesom hindbærbusken, og de kræver også minimal pleje, efter du har plantet dem. Disse er derfor to gode bud på bærbuske, som du kan plante i din have. Når du har disse buske, har du også rig mulighed for at lave en kage med brombær eller hindbærkager, til dine gæster eller til din familie.

Share.

Leave A Reply