Tagrens

0

Hvorfor er det egentlig en god ide med en tagrensning, og er det egentlig kun af kosmetiske årsager? Lad os se lidt på nogle argumenter der taler for en tagrens.

Fordele:
• Vedligeholdelse og rensning af taget er billigere end reparation.
• Et hus med et flot tag har en højere værdi end et hus hvor taget er fyldt med mos og alger.
• Undgå frostsprængninger af tagstenene.

Et andet argument for at få lavet en tagrensning er at opstår der en pludselig skade på dit tag så dækker din forsikring ikke. Skader der opstår grundet manglende vedligeholdelse og mosbegroninger på taget, betragtes ikke som en pludselig skade. Da mosset har været på taget i flere år, betragtes det af forsikringsselskabet som ”skader i forbindelse med mos og andre begroninger” hvilket opfattes som manglende vedligeholdelse af taget. Det samme gør sig gældende, hvis der opstår skader fordi tagrenden er fuld af skidt. Dette betragtes også som manglende vedligeholdelse. Så her er der altså et konkret økonomisk incitament for at sørge for taget er i bedst stand, og det er noget som en tagrensning kan være med til at gøre. Af andre argumenter kan man nævne at i en salgssituation er der mange tusinde kroners forskel i salgspris, på et tag der ser pænt og vedligehold ud, og et der er algebefængt og tilgroet af mos.
Hvis man vælger at få lavet en tagrensning skal man dog huske at man aldrig renser tag om vinteren på grund af vejret. Normalt er månederne marts til oktober de optimale tagrensningsmåneder, og det er i sommerhalvåret, at du skal planlægge at gøre arbejdet. Du kommer ikke udenom at skulle tage hensyn til vejret. Det betyder også, at hele projektet kan smutte, hvis du har taget fri fra arbejde en dag, og det så eksempelvis regner, så du ikke kan male. Så husk at tage højde for det i planlægningen.
Det er nemt at finde virksomheder der gerne vil udføre en tagrensning, og på den måde er det reletivt nemt at sammeligne priser på ydelsen. Det er selvfølgelig værd at nævne at man altid bør tjekke en virksomhed og sikre sig der er professionelle fok der ved hvad de laver. Hvis man vil gøre det selv er der her et priseksempel på hvad for en størrelse man arbejde med rent økonomisk. Tallene er ca tal og skal tages som et eksempel på et tag på ca 150-160 m2:
• Leje af komplet udstyr på trailer i 24 timer:
1 stk à ca 6000 kr.
• Timeleje:
5 stk. à ca 100 kr. I alt kr. 500,-
• Asbestfiltre:
2 stk. à ca 500 kr. I alt kr. 1000,-
• Algedræber 5 liter:
1 stk. à ca 800 kr.
• Grundmaling 20 liter:
1 stk à ca 800 kr. I alt 800,-
• Tagmaling 20 liter:
3 stk. à 1500 kr. I alt 4500,-

Det giver en ca. pris på ca. 13.000 kr inklusiv moms. Så skal der dertil lægges dine egne arbejdstimer, som selvfølgelig er gratis som udgangspunkt, men på samme tid er det jo tid der tages fra noget andet. Du ville skulle regne med ca. en hele dag til at lave en tagrensning selv.

Share.

Leave A Reply